Italiaanse schnitzel met paddenstoelen, knoflookspinazie en aardappelkroketjes
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de mini aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de schnitzels droog en strooi de bloem op een plat bord. Bestrooi het vlees met zout en peper en haal door de bloem.
- Smelt in een koekenpan de boter. Bak het vlees aan beide kanten bruin aan en neem uit de pan. Bak in het bakvet de paddenstoelen 3 minuten.
- Schenk de wijn erbij en schraap de aanbaksels met een spatel los. Voeg ook de bouillon toe. Leg het vlees terug in de pan en stoof de schnitzels in 10 minuten gaar.
- Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat het blad in 3-4 minuten al omscheppend iets slinken. Breng op smaak met zout en peper.
- Neem het vlees uit de pan en laat de jus tot de gewenste dikte inkoken. Hak de peterselie fijn. Verdeel de schnitzels met de paddenstoelen en de jus over 4 borden. Bestrooi met de peterselie. Schep er de spinazie bij en serveer met de aardappelkroketjes.
Italianen zijn meesters in schnitzels bereiden. Marsala of vin santo geven een zoete toets, maar droge witte wijn is ook heerlijk voor dit gerecht.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 600 kcal
- 27 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 50 g koolhydraten
- 34 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen